Ninove 04 Apr 2020 - 20u22
Few Clouds
14.95°C

Controle zwaar vervoer op Tabakslaan: bijna de helft in overtreding

16 januari 2020
Controle zwaar vervoer op Tabakslaan: bijna de helft in overtreding

NINOVE – De lokale politie hield een controleactie, gericht op het zwaar vervoer. Bij 8 van de 17 gecontroleerde voertuigen is een proces-verbaal opgesteld.

Deze actie gebeurde donderdag 16 januari 2020  tussen 9 en 12 uur op de Tabakslaan ter hoogte van de weegbrug. De Vlaamse Wegeninspectie werkte mee en ook GOCA, dat aanwezig was met een mobiel keuringsstation voor vrachtwagens.

Er zijn 17 wagens gecontroleerd en 8 processen-verbaal opgesteld.

Voornaamste overtredingen

  • Twee voertuigen waren technisch niet in orde. Dat leverde de chauffeurs een boete op van respectievelijk € 700 € en € 350.
  • Twee van de gecontroleerde vrachtwagens waren overladen. Dat gaf een boete van respectievelijk € 800 en € 400 €.
  • De lading van twee voertuigen was niet goed bevestigd; boetes van twee keer € 350 €.
  • Bij een buitenlandse bestuurder is een inbreuk vastgesteld op het gebruik van de tachograaf: € 132 boete.
  • Alle chauffeurs zijn gecontroleerd op het gebruik van alcohol achter het stuur. Ze testten allen negatief.
  • Bij een bestuurder is cannabis aangetroffen. Hiervoor is een gerechtelijk dossier opgestart en de cannabis is in beslag genomen. De chauffeur in kwestie testte echter negatief op het gebruik van drugs in het verkeer.
  • Een getuned voertuig is eveneens gecontroleerd. Het bleek niet in orde met de technische keuring. De politie begeleidde de wagen naar een keuringsstation; daar is hij onmiddellijk onderworpen aan een doorgedreven technische keuring.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons