Ninove 06 Apr 2020 - 15u46
Clear Sky
17.74°C

Ninoofse politie controleerde gericht tegen woninginbraken en drugshandel

13 januari 2020
Ninoofse politie controleerde gericht tegen woninginbraken en drugshandel

NINOVE – De lokale politie hield zogenaamde ‘fenomeenacties’. Deze zijn gericht op ondermeer verdachten van inbraken in woningen, drugshandel en personen met een plaatsverbod. Twee personen reden onder invloed van drugs, bij tien andere gecontroleerden zijn drugs gevonden en een persoon stond geseind.

Een eerste actie had vrijdag 10 januari plaats tussen 17.00 en 20.00 uur langs de N45-N28, Expressweg Aalst-Ninove. Tussen 20.00 en 00.00 uur waren ook anonieme patrouilles actief op het grondgebied.

De politie onderwierp daarbij 23 auto's en 48 personen aan nauwere controle. Zij stelde 10 pv’s op wegens het bezit van illegale drugs. In een geval ging het om 15 g cannabis en 25 g hasj.

Andere vaststellingen:

- 1 pv voor drugs in het verkeer;
- 1 pv wegens een niet verzekerd voertuig;
- 1 pv inzake sturen zonder rijbewijs;
- 1 pv over een geseinde persoon.

Zaterdag 11 januari zijn tussen 13.00 en 21.00 uur 21 voertuigen en 32 personen gecontroleerd. Naast een vaste post en mobiele controles, voerden ook voetpatrouilles acties uit.

Bij 1 chauffeur is het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken wegens rijden onder invloed van illegale drugs.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons