Ninove 06 Apr 2020 - 15u45
Clear Sky
17.74°C

Politie trekt rijbewijzen in van chauffeurs onder invloed van alcohol en andere drugs

13 januari 2020
Politie trekt rijbewijzen in van chauffeurs onder invloed van alcohol en andere drugs

NINOVE – De lokale politie controleerde op het gebruik van alcohol en andere drugs in het verkeer. Zij stelde 12 overtredingen vast bij 63 chauffeurs. 4 moesten hun rijbewijs voor 15 dagen inleveren, 3 voor enkele uren.

De actie ‘Alcohol & Drugs in verkeer’  had plaats in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 januari tussen 20 uur en 04.30 uur.

De lokale politie Ninove kon rekenen op de medewerking van 2 aspirant-hoofdinspecteurs van politieschool PIVO. Aspirant-inspecteurs van de provinciale politieschool PAULO waren in ondersteuning aanwezig.

Plaats

Controles

PV’s

%

Denderwindeke-Edingsestwg.

23

 5

21,74

Nederhasselt-Geraardsbergsestwg.

 9

 2

22,22

Ninove-Brakelsestwg.

12

 3

 2,50

Ninove-Elisabethlaan

19

 2

10,53

TOTAAL

63

12

19,05

 

Voornaamste overtredingen

  • 2 bestuurders waren onder invloed van illegale drugs. Hun rijbewijs is ingetrokken voor 15 dagen. 1 bestuurder was ook onder invloed van alcohol.
  • 5 chauffeurs waren onder invloed van alcohol.
    - Van 2 is het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.
    - Bij 2 anderen is het rijbewijs ingehouden voor 3 uur; voor 1 bestuurder was dat voor 6 uur.
  • 2 chauffeurs droegen geen veiligheidsgordel.
  • Verder zijn 2 waarschuwingen uitgeschreven voor kleinere inbreuken.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons