Ninove 06 Apr 2020 - 15u14
Clear Sky
17.74°C

Nieuwe bussen in aantocht op lijn 128 Ninove-Brussel

10 januari 2020
Nieuwe bussen in aantocht op lijn 128 Ninove-Brussel

NINOVE – In het tweede kwartaal van 2020 introduceert De Lijn nieuwe bussen op de verbinding Ninove-Brussel en vice-versa. Dat kon Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen) vernemen van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn.

Voor Jordy De Dobbeleer (Samen/Groen), lid van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD) is dit niets te vroeg. “De bestaande gelede bussen zijn zowat de oudste van het land ; ze zijn bijna 20 jaar in dienst. Met een gemiddeld verbruik van meer dan 50 liter per 100 km en een Euro 2-norm zijn ze aan vervanging toe. Reizigers klagen terecht over het comfort (geluid, isolatie, slechte verwarming…). Het aantal geschrapte ritten door technische redenen stijgt ook. Met de vernieuwing zal de betrouwbaarheid van de dienstverlening moeten verbeteren.”

Schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen/Groen) verwelkomt ook de nieuwe bussen. “De verbindingen van De Lijn langs de Ninoofsesteenweg, de 128 en de snelbus 126, zijn cruciaal voor onze link met de hoofdstad. De cijfers laten zien dat het belang van deze busverbindingen niet onderschat mag worden. Voor Ninovieters, die een stapje in Brussel willen zetten, is de bus trouwens het enige alternatief. Ik lees graag dat De Lijn grote plannen heeft met deze as, o.a. met hoge frequenties op week- en weekenddagen en met real-time informatieborden.”

Met de plannen voor het nieuw Stationsplein hoopt de stad volgens Groen ook om de twee eindhaltes binnen Ninove (Centrumlaan en Stationsplein) in één mobiliteitshub aan het station samen te brengen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons