Ninove 29 Mar 2020 - 02u25
Clear Sky
12.57°C

Heringerichte Mallaardparking als onderdeel van globaal mobiliteits- en parkeerbeleid

08 januari 2020

NINOVE – Hij zou voor de eindejaarsperiode moeten zijn opengesteld, maar dat is niet gelukt. De Mallaardparking moet binnenkort met zijn 127 parkeerplaatsen een volwaardige stadsrand- en buurtparking zijn. Hij is een van de vele elementen in de stadsmobiliteit.

Het totale kostenplaatje bedraagt een half miljoen euro. “Veel geld”, geeft schepen van Openbare Werken Wouter Vande Winkel (Samen) toe. “Maar het zal de moeite waard zijn. Het is nog even wachten op een aantal afwerkingen en dan staat hij open voor gebruik. Het is en zal een gratis stadsrandparking zijn en blijven.”

“Die parking maakt deel uit van een globale aanpak van de parkeerproblematiek”, vult schepen van Parkeerbeleid en Lokale Economie Alain Triest (Open VLD) aan. “Samen met de herwaardering van de binnenstad willen wij de doorstroom van het verkeer en de parkeerproblematiek aanpakken. Niet gemakkelijk maar noodzakelijk.”

De schepen gaf nog meer uitleg over deze en andere plannen. Zo bevestigde hij dat de ‘doorgang Watté’ er dit jaar zeker komt.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons