Ninove 05 Apr 2020 - 00u09
Few Clouds
14.95°C

Gemeenteraad wil meer treinen en betere aansluitingen tussen Aalst en Ninove-Geraardsbergen

21 december 2019

NINOVE – Stijn Vander Elst (Open VLD) en Anja Beeckman (Samen) vroegen en kregen de steun van de gemeenteraad. Zij wensen dat de NMBS de frequentie van de treinen tussen Aalst-Denderleeuw-Ninove-Geraardsbergen verhoogt. Tegelijk vinden ze het ook belangrijk dat de aankomende treinen vanuit Brussel in Denderleeuw beter aansluiten op de vertrekkende treinen naar Ninove en Geraardsbergen.

Ze dienden een gezamenlijke motie in op de gemeenteraad van donderdag 19 december. “De pendelaars vanuit Ninove zijn al lang vragende partij voor een betere treinverbinding vanuit Ninove naar Brussel en terug. Een rechtstreekse verbinding vanuit Ninove naar Brussel over Denderleeuw is onbestaande. In de avondspits loopt het in Denderleeuw dikwijls mis met de overstap naar Ninove. Pendelaars moeten dan 50 minuten wachten op een volgende aansluiting als de trein vanuit Brussel vertraging heeft. Na 18 uur is er hoe dan ook maar één aansluiting per uur naar Ninove.”

Het gevolg: "Heel wat pendelaars rijden vanuit Ninove per auto naar Brussel of naar Denderleeuw. Vanuit Ninove nemen dagelijks 1.500 pendelaars de trein; dat zouden er dus veel meer kunnen zijn. Wat de verkeersknoop rond Ninove en de CO2-uitstoot ten goede kan komen.”

Motie

Zij kregen van heel wat pendelaars de vraag of het stadsbestuur bij de NMBS en federaal minister van Mobiliteit Bellot (MR) niet kon aandringen om hieraan te verhelpen. “De NMBS is momenteel bezig met de nieuwe vervoersplannen 2020-2023. Wij hopen op de steun van iedereen in de gemeenteraad en vragen om deze oproep voor verbeterde treinverbindingen Denderleeuw-Ninove te verspreiden en onder de aandacht te brengen.”

Schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) kon zich hierin helemaal herkennen, temeer omdat hun vraag perfect spoorde met de visie en het standpunt van het stadsbestuur, waaruit hij uitvoering citeerde.

Alle gemeenteraadsleden keurden de motie goed. “Als we dit als standpunt van de gemeenteraad aan de NMBS kenbaar maken, zal dit meer kracht hebben”, hoopte gemeenteraadsvoorzitter Dirk Vanderpoorten (Open VLD).

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons