Ninove 06 Apr 2020 - 02u20
Clear Sky
17.02°C

Lokale politie controleerde zwaar vervoer

19 december 2019
Lokale politie controleerde zwaar vervoer

NINOVE – De lokale politie controleert regelmatig het zwaar vervoer op het Ninoofs grondgebied. Donderdag 19 december gebeurde dit terug. Bij 13 van de 54 gecontroleerde voertuigen stelde zij een proces-verbaal op.

Deze actie vond plaats op de Koning Boudewijnlaan, tussen 9 uur en 12 uur. Ze vond plaats in samenwerking met de Vlaamse Wegeninspectie, de Vlaamse belastingdienst, de Dienst Vreemdelingenzaken en de federale overheidsdienst Mobiliteit.

Voornaamste overtredingen

  • Ladingzekering: 7 voertuigen waren niet in orde met hun ladingzekering. Zij betalen € 2.398 boetes.
  • Overlading: 5 voertuigen zijn onderworpen aan een weging. 1 voertuig was overladen, wat resulteerde in een boete van € 1.600 €.
  • Bij 1 voertuig is een innbreuk vastgesteld op de ADR-wetgeving (vervoer gevaarlijke stoffen): € 275 boete.
  • 1 bestuurder is betrapt op het gebruik van het gsm-toestel achter het stuur.
  • 1 voertuig was niet in orde met de tachograaf, wat een boete van € 660 opleverde.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons