Ninove 02 Apr 2020 - 16u32
Broken Clouds
10.09°C

Twee chauffeurs onder invloed van illegale drugs zijn rijbewijs kwijt voor 15 dagen

12 december 2019
Twee chauffeurs onder invloed van illegale drugs zijn rijbewijs kwijt voor 15 dagen

NINOVE – De lokale politie hield dinsdag 10 december een controle op snelheid met onderschepping. Bij 162 van de 962 gecontroleerde voertuigen stelde zij overtredingen vast. Twee bestuurders verloren alvast voor 15 dagen hun rijbewijs wegens rijden onder invloed van illegale drugs.

De controles gebeurden tussen 12.30 uur en 21 uur in de gemeenten Nederhasselt, Voorde, Appelterre en Neigem, telkens in zones 50.

Plaats Controles PV’s % Max. snelh.
Appelterre-Eichemstr. 330  41  12,4 72 km/u
Nederhasselt-Nederhasseltstr. 53  11  20,7 68 km/u
Voorde-Geraardsbergsestwg. 329  28  8,5 77 km/u
Neigem-Halsestwg. 250  82  32,8 77 km/u
TOTAAL 962  162  16,8  

Voornaamste overtredingen

  • In Voorde (Geraardsbergsesteenweg) en Appelterre (Eichemstraat) is telkens 1 bestuurder betrapt op het rijden onder invloed van illegale drugs. Hun rijbewijs is ingetrokken voor een periode van 15 dagen. De bestuurder op de Eichemstraat was ook in het bezit van drugs; daarvoor is een gerechtelijk dossier werd opgesteld.
    Nog in Voorde reed 1 bestuurder met een niet-verzekerd voertuig. Het voertuig is aan de klem gelegd.
    Op dezelfde locatie is 1 bestuurder betrapt op het gebruik van de GSM achter het stuur. Hij kreeg hiervoor ook een onmiddellijke inning.
  • In Outer (Nederhasseltstraat) is 1 onmiddellijke inning uitgeschreven voor een bestuurder die zijn gordel niet droeg.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons