Ninove 30 Mar 2020 - 14u00
Few Clouds
8.19°C

Denderhoutembaan telde hoogste percentage snelheidsovertredingen in november

03 december 2019
Denderhoutembaan telde hoogste percentage snelheidsovertredingen in november

NINOVE – Tijdens de maand november controleerde de lokale politie 9.930 voertuigen op snelheid. Daarbij stelde zij 1.367 overtredingen vast, 13,77% van de gecontroleerde voertuigen. Dit keer spant de Denderhoutembaan (42,19 %) de kroon. November vertoont wel een dalende tendens, net als in dezelfde periode vorig jaar.

Het maandcijfer voor november ligt onder het gemiddelde van 16,23 %, gemeten gedurende de afgelopen 15 maand.

De hoogste percentages aan overtredingen zijn vastgesteld op de Denderhoutembaan in Ninove (42,19 %), de Geraardsbergsesteenweg in Voorde (37,55 %) en in Nederhasselt (33,08 %). In die laatste deelgemeente is ook het hoogste aantal overtredingen in absolute cijfers genoteerd (227).

De laagste percentages zijn genoteerd langs de Aalstersesteenweg in Okegem (2,11 %), de Halsesteenweg (3,51 %) en Hemelrijk (4,18 %) in Meerbeke. Op de Pollarebaan(Pollare) zijn de laagste overtredingen vastgesteld, absoluut en procentueel (11 en 5,24 %).

De meeste controles en overtredingen gebeurden in Ninove (2.680), Meerbeke (2.269) en Denderwindeke (1.119). De minste in Pollare (210), Appelterre (427) en Neigem (524).

In Aspelare en Lieferinge hadden geen controles plaats in november.

Het grootste aantal controles en overtredingen gebeurden in de zones 50 (7.331); de cijfers voor de zones 70 lagen zoals gewoonlijk beduidend lager (2.599).

Over een periode van 14 maand blijft de Geraardsbergesteenweg in Nederhasselt de koploper voor de hoogste overtredingspercentages: zes keer. De Geraardsbergsesteenweg in Voorde staat vier keer in die ‘top 14’. Verder komen de Denderhoutembaan (Ninove) drie keer, de Keylandstraat (Outer) en de Halsesteenweg (Neigem) een keer voor.

We geven deze en andere cijfergegevens weer in de bijgaande grafieken.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons