Ninove 02 Apr 2020 - 16u34
Broken Clouds
10.09°C

Politie controleerde zwaar vervoer op ladingzekering en overlading

27 november 2019
Politie controleerde zwaar vervoer op ladingzekering en overlading

NINOVE – Bij een controle van 23 voertuigen stelde de lokale politie 11 overtredingen vast. De actie gebeurde met de focus op ladingzekering, overlading en technische eisen.

De politie houdt regelmatig dergelijke controles. Dit keer vond de actie dinsdag 26 november plaats op de Tabakslaan tussen 9.30 uur en 13 uur. Ze gebeurde in samenwerking met de Groepering van de Vlaamse erkende Ondernemingen voor Autokeuring en Rijbewijs (GOCA), die instond voor de technische controle.

Controle Overtredingen Boete
Ladingzekering 1 € 116 
Overlading 2 € 2.000 
Technische controle 1 € 1.425 
ADR 1 € 55 

 

Andere overtredingen

  • 2 bestuurders waren onder invloed van illegale drugs. Hun rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.
  • 1 bestuurder was tevens in het bezit van illegale drugs. Deze zijn in beslag genomen.
  • Voor het overschrijden van een doorlopende witte lijn zijn 2 onmiddellijke inningen opgesteld.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons