Ninove 04 Apr 2020 - 00u29
Scattered Clouds
6.81°C

Politie stelt diverse inbreuken vast bij controle zwaar vervoer

13 november 2019
Politie stelt diverse inbreuken vast bij controle zwaar vervoer

NINOVE – De lokale politie controleerde woensdagmorgen 13 november op de Tabakslaan 35 vrachtwagens. De vastgestelde overtredingen gingen van een slechte ladingverzekering tot niet-betaalde verkeersbelasting.

De actie had plaats tussen 9 uur en 12 uur en gebeurde in samenwerking met de Vlaamse Belastingdienst, de Vlaamse Wegeninspectie, de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en de Dienst Vreemdelingenzaken.

Tegen 8 van de 35 gecontroleerde chauffeurs zijn processen-verbaal opgesteld.

Voornaamste overtredingen

  • Ladingzekering: 3 voertuigen waren niet in orde met hun ladingzekering; de boete bedroeg € 1.524.
  • 15 voertuigen zijn onderworpen aan een weging. 2 ervan waren overladen, wat hen een boete opleverde van € 2.600.
  • 1 vrachtwagen was technisch niet in orde.
  • De Vlaamse Belastingdienst inde € 5.495,40 € aan verkeersbelasting.
  • 1 bestuurders is betrapt op het gebruik van het gsm-toestel achter het stuur.
  • 1 bestuurder droeg geen veiligheidsgordel.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons