Ninove 03 Apr 2020 - 23u58
Scattered Clouds
6.81°C

Bijna een kwart onder invloed van alcohol of andere drugs

10 november 2019
Bijna een kwart onder invloed van alcohol of andere drugs

NINOVE – De lokale politie controleerde zaterdag 9 november tussen 14 uur een 22.30 uur 62 voertuigen. Zij stelde 15 overtredingen vast of 24,19 % van de gecontroleerde chauffeurs.

De actie had plaats in Ninove en Meerbeke. De politie kon als ondersteuning een beroep doen op de aspirant-inspecteurs van de provinciale politieschool PAULO.

Gemeente – Straat Controles Overtredingen %
Meerbeke – Hemelrijk 16 5 31,25
Meerbeke – Halsestwg. 11 5 45,45
Ninove – Mallaardstraat 13 4 30,77
Ninove – Aalstersestwg. 22 1 04,55
TOTAAL 62 15 24,19

Voornaamste overtredingen

Op het Hemelrijk in Meerbeke had een motorrijder geen geldig rijbewijs.

Nog in Meerbeke, op de Halsesteenweg, zijn 3 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol; 2 van hen moesten hun rijbewijs inleveren voor een periode van 3 uur. Een derde persoon was ook onder invloed van illegale drugs. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

In Ninove is in de Mallaardstraat 1 chauffeur geverbaliseerd omdat de einddatum van de technische keuring voor zijn voertuig sinds 3 maand was overschreden. Hij had bovendien geen rijbewijs bij zich. In zijn voertuig zaten 6 passagiers; het was voorzien van 4 zitplaatsen.

Op de Aalstersesteenweg in Ninove had 1 bestuurder te diep in het glas gekeken. Zijn rijbewijs is ingehouden voor een periode van 6 uur.

Verder zijn, gespreid over de verschillende locaties, bestuurders betrapt op het gebruik van hun gsm achter het stuur of zonder veiligheidsgordel.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons