Ninove 29 Mar 2020 - 02u04
Clear Sky
12.57°C

Betalende pendelparking aan Ninoofs station of niet?

30 oktober 2019
Betalende pendelparking aan Ninoofs station of niet?

NINOVE – Volgens de lokale N-VA-afdeling zou de pendelparking langs de Astridlaan eind 2020 niet langer gratis zijn. Geen goed idee, vinden de N-VA’ers en ook de schepen van parkeerbeleid Michel Casteur (Open VLD) ziet dit niet zitten.

De pendelparking P2 zou betalend worden eind 2020. Een deel ervan zou mogelijk voorbehouden zijn voor de bewoners.

Volgens N-VA Ninove is het voor de bewoners in de stationsbuurt interessanter om het parkeren in hun wijk enkel voor hen voor te behouden. “De pendelparking moet vrijgegeven worden voor werkenden, pendelaars, kooplustigen... Zo kunnen de bewoners dichter bij hun huis parkeren. Dat is ook een duidelijke vraag vanuit de wijk, die al een tijd te maken heeft met de parkeerproblematiek. Een betalende pendelparking zal de pendelaars nog meer doen uitwijken naar de straten van de stationsbuurt. Het is ook rampzalig voor het promoten van het openbaar vervoer.”

Gemeenteraadslid Karolien De Roose (N-VA) vraagt openheid vanwege het stadsbestuur. “Ook rijst de vraag wanneer dit op de gemeenteraad zal worden besproken en of buurtbewoners zullen worden betrokken bij het overleg tussen de NMBS en het stadsbestuur.”

Schepen van parkeerbeleid Michel Casteur is evenmin te vinden voor een betalende pendelparking. “Dit gaat toch echt in tegen de bedoeling om zoveel mogelijk mensen het openbaar vervoer te laten gebruiken. Een betalende parking zet de pendelaars aan om terug de auto te nemen, desnoods rijden ze liever naar Denderleeuw. De parking is weliswaar eigendom van de NMBS, maar we moeten vanuit het stadsbestuur druk uitoefenen om die plannen tegen te gaan. De pendelparking in Appelterre wordt wel uitgebreid, maar blijft gratis."

Stationsplein

Het stadsbestuur plant nog deze legislatuur een vernieuwing van het stationsplein. Voor N-VA Ninove vroeg federaal parlementslid Tomas Roggeman (N-VA) hierover tekst en uitleg aan minister François Bellot. “Daaruit blijkt dat het stadsbestuur regelmatig samen zit met de NMBS” , aldus N-VA Ninove. De voorlopige plannen zijn de volgende. “Er komt géén nieuw stationsgebouw, evenmin een renovatie. Wel zouden de perrons worden vernieuwd. Merkwaardig, want beide perrons en omheiningen zijn sinds 2012 vernieuwd. De wachthokjes zijn toen ook vervangen door de standaard glazen wachthuisjes.”

De heraanleg van het Stationsplein is pas voorzien op ‘middellange’ termijn. “Er staat dus nog niets concreet ingepland, ondanks de goednieuws show van het stadsbestuur over het gemaakte en al gepubliceerde ontwerp.”

De afschaffing van de overwegen ligt bij Infrabel op tafel.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons