Ninove 09 Apr 2020 - 12u00
Broken Clouds
13.97°C

Drie chauffeurs onder invloed moeten rijbewijs voor 15 dagen inleveren

30 september 2019
Drie chauffeurs onder invloed moeten rijbewijs voor 15 dagen inleveren
NINOVE – De lokale politie hield in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 september een controle op het gebruik van alcohol en andere drugs. Bij 11 van de 55 gecontroleerde voertuigen stelde zij een proces-verbaal op. Vier bestuurders hadden teveel gedronken, twee waren onder invloed van illegale drugs.

De controles gebeurden in Meerbeke, Denderwindeke en Ninove tussen 20 uur en 04.30 uur.

Gemeente-Straat Gecontroleerd Aantal PV’s
Meerbeke – Halsestwg. 22 5: waaronder 1 alcohol, 1 drugs
Denderwindeke – Edingsestwg. 11 2: waaronder 1 alcohol
Ninove – Aalstersestwg. 15 3: waaronder 1 alcohol, 1 drugs
Ninove – Elisabethlaan 7 1: 1 alcohol

Voornaamste overtredingen

In Meerbeke is op de Halsesteenweg een fietser betrapt, die zwalpte over de rijbaan. Hij legde een positieve ademtest af met als eindresultaat 1,37 mg/l UAL (3,15 promille).
Verder was een andere bestuurder onder invloed van illegale drugs. Zijn rijbewijs is ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

Op de Edingsesteenweg in Denderwindeke reed een bestuurster na 22.00 uur.
Een andere bestuurder legde een positieve ademtest (0,36 mg/l UAL) af. Zijn rijbewijs is ingehouden voor 6 uur.

In Ninove was op de Aalstersesteenweg een bestuurder onder invloed van alcohol. Hij legde een positieve ademtest af met als eindresultaat 0,76 mg/l UAL (1,74 promille). Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.
Een andere bestuurder was onder invloed van illegale drugs. Zijn rijbewijs is ook ingetrokken voor 15 dagen. Hij was ook in het bezit van drugs.

Op de Elisabethlaan tenslotte legde een andere bestuurder een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs is ingehouden voor 6 uur.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons