Ninove 28 Mar 2020 - 20u16
Clear Sky
12.57°C

Verkeerskussens in Groeneweg voor een veiliger schoolomgeving

31 augustus 2019
Verkeerskussens in Groeneweg voor een veiliger schoolomgeving

NINOVE— Het stadsbestuur liet verkeerskussens aanbrengen in de wijk Groeneweg. Deze moeten de ondermeer zorgen voor een veiliger omgeving van de stedelijke basisschool De Lettertuin.

Een verkeerskussen is een snelheidsremmende verkeersmaatregel, net als een verkeersdrempel. Dit is gemaakt van kunststof of beton. Door zijn breedte kan een bus er ongehinderd overheen rijden, maar een auto niet.

En dat is nu net de bedoeling, aldus schepen van mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen). “Voorlopig liggen deze alleen in de Groeneweg, maar in de toekomst kunnen wij die ingrepen uitbreiden. We zullen dat doen op basis van klachten uit de buurt. Zo ontvingen wij recent nogal wat grieven uit de Denderstraat, die naar het voetbalveld leidt. De wagens zouden daar te snel rijden. Ook dat lijkt mij een goede locatie.”

Vorig jaar zijn verkeerskussens aangebracht op het einde van de Brusselsesheerweg in Lieferinge, waar de zone 30 van de Kasseide begint. “Het is wel niet de bedoeling dat wij die maatregel in gelijk welke straat zullen toepassen. In straten met veel passage planten wij de klassieke snelheidsremmers in. Maar in de Groeneweg gaat het over de omgeving van basisschool De Lettertuin. En dit lijkt me een gepaste omgeving voor verkeerskussens.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons