Ninove 07 Apr 2020 - 19u21
Few Clouds
20.67°C

Herinrichting Mallaardparking start op 9 september

30 augustus 2019
Herinrichting Mallaardparking start op 9 september

NINOVE – “Die volledig uitgeruste stadsrandparking moet klaar zijn voor de eindejaarsperiode”, aldus schepen van openbare werken en mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen). “De herinrichting van de Mallaardparking zal tot 127 parkeerplaatsen. Daardoor zal deze een volwaardige stadsrand- en buurtparking zijn.” Het gebruik van de parking blijf gratis.

De publieke parking aan de Mallaardstraat in centrum Ninove ligt er al jarenlang niet al te best bij, maar daar komt verandering in. Vóór de drukke eindejaarsperiode zal de parking in opdracht van het stadsbestuur volledig zijn ingericht. Op die manier komt er ook wat soelaas voor de parkeerdruk in de handelskern en de nabijgelegen woonwijk.

Schepen Vande Winkel: “Tot nu was de parking onderbenut omwille van de ondergrond in steenslag en onvoldoende sociale controle. Met de aanleg van de wegen in asfalt en de parkeerplaatsen in een waterdoorlatende bovenlaag verhogen we het comfort voor de gebruikers. De parking was een ‘donkere hoek’ met weinig sociale controle en dus voor veel mensen uit de wijk een reden om hun wagen daar niet te parkeren. Door de komst van camerabewaking zal dat veranderen.”

Upgrade

Op de parking zal ook nieuwe verlichting komen en oplaadpunten voor elektrische wagens. Andere kleinere ingrepen moeten het gebruiksgemak en de populariteit van de parking verhogen. “Een voetgangersdoorgang aan de uiterste punten maakt de afstand korter voor wie naar het centrum of de woonwijk wil. De Pamelstraat komt nu op vijf minuutjes stappen van de parking te liggen, terwijl je de handelskern op zeven minuten bereikt.”

“Op de parking komen ook fietskluizen voor mensen die in Ninove centrum werken, de auto op de Mallaardparking laten staan om vandaar met hun fiets het laatste stukje naar het werk af te leggen. De parking wordt groen ingekleed, met behoud van de dubbele rij bomen langs de Mallaardstraat. Hoogtebegrenzers moeten oneigenlijk gebruik van de parking door vrachtwagens tegengaan.”

De schepen bevestigde ons dat het gebruik van de parking gratis blijft.

De werken starten op maandag 9 september en moeten voor de drukke eindejaarsperiode zijn afgerond zijn.

Info: dienst openbare werken – 054-31 32 83, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons