Ninove 06 Apr 2020 - 04u03
Clear Sky
17.02°C

Controle op zwaar vervoer: bijna € 11.500 aan boetes en niet-betaalde verkeersbelasting

18 juni 2019
Controle op zwaar vervoer: bijna € 11.500 aan boetes en niet-betaalde verkeersbelasting

NINOVE – De lokale politie hield donderdag 13 juni een controleactie op het zwaar vervoer. Zij inde bijna € 1.000 aan boetes en € 10.500 aan verkeersbelasting.

Die actie had plaats op de Koning Boudewijnlaan tussen 8.30 uur en 12 uur. Zij gebeurde in samenwerking met de Vlaamse belastingdienst, de RVA en de Vlaamse Wegeninspectie.

In totaal zijn 42 voertuigen gecontroleerd, waarbij de politie 11 overtredingen vaststelde.

Plaats Controles Overtredingen %
Koning Boudewijnlaan 42 11 26,2

 

 

 

Er is een boete geïnd van € 582 wegens het niet correct vastmaken van een lading.

Vier voertuigen zijn gewogen, twee ervan waren overladen. Een bestuurder moest daarvoor € 400 betalen. Tegen de andere chauffeur is een proces-verbaal opgesteld omdat zijn vrachtwagen 20 % boven het toegelaten gewicht was geladen.

Er zijn ook 5 inbreuken vastgesteld op het rijbewijs. Bij twee bestuurders was de verplichte medische keuring verlopen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons