Ninove 05 Apr 2020 - 02u54
Few Clouds
14.95°C

Politie controleerde op alcohol en andere drugs tijdens 'Weekend zonder alcohol'

11 juni 2019
Politie controleerde op alcohol en andere drugs tijdens 'Weekend zonder alcohol'

NINOVE – De lokale politie nam deel aan de actie ‘Weekend zonder alcohol’. Zij controleerde 60 voertuigen en hun bestuurders en stelde 13 overtredingen vast. 7 hadden te maken met gebruik of bezit van alcohol of andere drugs.

De controles hadden plaats op zondag 09 juni tussen 14 uur en 22.30 uur in de gemeenten Ninove, Okegem, Voorde en Meerbeke.

Gemeente-Straat Controles Overtreding %
Okegem-Aalstersestwg. 18 5 27,8
Voorde-Brakelsestwg. 11 2 18,2
Ninove-Denderhoutembaan 12 4 33,3
Meerbeke-Edingsestwg. 19 2 10.5
TOTAAL 60 13 21,7

De politie betrapte vier chauffeurs op alcohol in het verkeer. Twee onder hen moesten hun rijbewijs inleveren voor 15 dagen. Een leverde zijn rijbewijs in voor 3 uur en een voor 6 uur.

Een persoon legde een positieve speekseltest af en had ook illegale drugs bij zich. Deze zijn in beslag genomen.

Een bestuurder is betrapt met een bromfiets, die met 66 km per uur ver boven de toegelaten maximumsnelheid zat. Zijn brommer is 'aan de ketting gelegd' voor een periode van 30 dagen. Nadien moet hij deze laten regulariseren.

Andere overtredingen betroffen de technische keuring (2), het rijbewijs (2) en de verzekering (1).

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons