Ninove 25 May 2020 - 11u58
Scattered Clouds
16.51°C

Politie neemt rijbewijs af van chauffeurs onder invloed van alcohol en drugs

20 mei 2019
Politie neemt rijbewijs af van chauffeurs onder invloed van alcohol en drugs

NINOVE – De lokale politie controleerde zaterdag 18 mei 56 chauffeurs op alcohol en andere drugs. Zij stelde 13 overtredingen vast.

De controles gebeurden in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 mei tussen 19.00 uur en 03.30 uur in Ninove, Appelterre-Eichem en Meerbeke. Twee aspirant-inspecteurs van de Oost-Vlaamse politieschool (PAULO) verleenden ondersteuning.

10 bestuurders zijn betrapt op alcohol in het verkeer. Bij 1 van hen is het rijbewijs voor een periode van 15 dagen ingetrokken. 3 chauffeurs moesten hun rijbewijs voor de duur van 3 uur inleveren en 6 andere voor 6 uur.

1 persoon legde een positieve speekseltest af; op basis daarvan is zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. In het voertuig is ook een passagier betrapt op het bezit van illegale drugs. De politie nam de aangetroffen hoeveelheid in beslag.

Gemeente en straat Controles Overtredingen Percentage
Appelterre – J.B. Van Langenhaeckestr. 20 2 10,0
Meerbeke – Halsestwg. 12 3 25,0
Ninove – Brakelsestwg. 14 4 28,6
Ninove – Aalstersestwg. 10 4 40,0
TOTAAL 56 13 23,2

 

Verder zijn nog twee overtredingen vastgesteld op de gordeldracht en een wagen was niet in orde met de technische keuring.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons