Ninove 02 Apr 2020 - 01u02
Clear Sky
7.73°C

Terugbetaling boetes voor parkeren in Shop & Go-zone met kaart voor personen met een beperking

20 mei 2019
Terugbetaling boetes voor parkeren in Shop & Go-zone met kaart voor personen met een beperking

NINOVE – Houders van een parkeerkaart voor personen met een beperking, die in de Shop & Go-zone stonden en een retributie/boete ontvingen, krijgen deze terugbetaald.

In het stadscentrum kan je in duidelijk afgebakende parkeervakken van Shop & Go-zones een half uur gratis parkeren zonder een parkeerticket.

Houders van een bewonerskaart en van een parkeerkaart voor personen met een beperking kunnen eveneens gebruik maken van deze zones, maar ook niet langer dan een half uur.

Parkeren met een geldig parkeerticket in een Shop & Go-zone mag evenmin langer dan 30 minuten.

Terugbetaling boetes

Een interpellatie van Ilse Malfroot (Forza Ninove) in februari legde een anomalie bloot in het parkeerreglement. Houders van een parkeerkaart voor personen met een beperking kregen van het parkeerbedrijf OPC toch een boete/retributie onder de ruitenwisser geschoven.

Het stadsbestuur heeft inmiddels de regelgeving aangepast en schepen van parkeerbeleid Michel Casteur (Open VLD) beloofde een rechtzetting.

Mocht je als houder van een dergelijke parkeerkaart in een Shop & Go-zone een boete hebben gekregen, dan krijg je deze terugbetaald.

Daarvoor volg je de onderstaande procedure:

  • je moet de terugbetaling persoonlijk in de parkingshop aanvragen;
  • je neemt volgende documenten mee:
    - de retributiebon in kwestie of op zijn minst het daarop vermelde unieke referentienummer,
    - het betalingsbewijs van de retributiebon,
    - de destijds gebruikte/voorliggende “Parkeerkaart voor personen met een handicap”;
  • de terugbetaling gebeurt enkel via overschrijving;
  • je kan de terugbetaling vragen tot 31 juli 2019.

Info: Dienst mobiliteit, 054-31 33 82 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Parkingshop (Kerkplein 62 Ninove).

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons