Ninove 08 Apr 2020 - 04u53
Few Clouds
20.67°C

Bijna € 13.000 aan boetes tijdens controle zwaar vervoer

18 mei 2019
Bijna € 13.000 aan boetes tijdens controle zwaar vervoer

NINOVE – De lokale politie controleerde donderdag 16 mei het zwaar vervoer op de Expressweg. Bijna de helft van gecontroleerde vrachtwagens bleek niet in orde; bij zeven was de lading niet correct vastgemaakt.

De verkeersactie gebeurde donderdagvoormiddag tussen 08.30 uur en 12 uur, in samenwerking met de politiezone Haaltert/Denderleeuw. De Vlaamse Belastingdienst, de FOD Mobiliteit, de RVA, de Vlaamse Wegeninspectie en TSW (Toezicht op Sociale Wetten) ondersteunden deze controleactie.

Bij 23 van de 48 gecontroleerde voertuigen stelden de diensten inbreuken vast. Er gebeurden op basis daarvan ook een aantal onmiddellijke inningen.

Voornaamste overtredingen Aantal Inningen
Drugs en acohol in het verkeer 0  
Tachograaf 2 € 165,00
Ladingverzekering 7 € 4.166,00
Vergunning 2 € 3.000,00
Technische keuring 6  
Verkeersbelasting   € 5.640,98

 

Twee voertuigen zijn onderworpen aan een weging; een was overladen en kreeg een administratieve inning van € 400.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons