Ninove 04 Apr 2020 - 00u10
Scattered Clouds
6.81°C

Ruim de helft van de gecontroleerde chauffeurs rijdt te snel op Denderhoutembaan

02 mei 2019
Ruim de helft van de gecontroleerde chauffeurs rijdt te snel op Denderhoutembaan

NINOVE – Tijdens de snelheidscontroles in april controleerde de politie 10.845 voertuigen. Daarbij stelde zij 1.804 overtredingen vast: 16,63% van de gecontroleerde voertuigen. Koploper is dit keer de Denderhoutembaan, maar de Geraardsbergesteenweg in Nederhasselt blijft in absolute cijfers de trieste recordhouder.

De meeste overtredingen vonden plaats op de Denderhoutembaan: 56,41 %. In absolute cijfers scoort de Geraardsbergsesteenweg in Nederhasselt het hoogst met 268 overtredingen.

In de Rijstraat (Denderwindeke) stelde de politie het minst aantal snelheidsovertredingen vast (14), gevolgd door de Aalstersesteenweg in Okegem (16). Die laatste heeft ook maar 3,01 % overtredingen, net iets hoger dan de Brakelsesteenweg in Outer (2.21).

De meeste controles vonden plaats in Ninove (2.948) en Meerbeke (2.889); de minste in Neigem (191) en Voorde (185). In Ninove en Meerbeke stelde de politie ook de meeste overtredingen vast (resp. 489 en 418). De minste snelheidsovertredingen vonden plaats in Voorde (17) en Okegem (16).

In Appelterre-Eichem, Lieferinge en Pollare gebeurden in april geen controles.

In zones 50 hadden 63 % van de controles plaats, die resulteerden in 85 % van alle overtredingen. In de zones 70 was dat respectievelijk 37 % en 15 %.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons