Ninove 02 Apr 2020 - 15u54
Clear Sky
0.6°C

Preventieacties tegen fietsendiefstallen

30 april 2019
Preventieacties tegen fietsendiefstallen

NINOVE – De lokale politie ondernam een aantal acties als preventie tegen fietsendiefstallen. Op die manier wil ze dat soort diefstallen verder doen dalen.

Sinds 2000 zit het aantal fietsendiefstallen in een dalende lijn. Toch gaat het in België jaarlijks nog om zo'n 33.000 gevallen.

In Ninove zijn in 2017 een groot aantal fietsendiefstallen geregistreerd. Het aantal daalde in 2018 aanzienlijk. De lokale politie slaagde er vorig jaar in om 2 daders op heterdaad te betrappen. Deze waren verantwoordelijk voor een groot aantal feiten. Eén dader is gevat aan het station van Okegem. Een tweede liep tegen de lamp in de materiaalzone van de damesteams op de dag van de Omloop het Nieuwsblad.

Om het dalend cijfer jaar na jaar nog meer te bestendigen, namen de politiezone Ninove en de gemeenschapswachten van Ninove als partners van de NMBS deel aan de preventieweek tegen fietsendiefstal. Daarmee willen ze fietsers nog meer te sensibiliseren om het de daders moeilijk dan wel onmogelijk te maken om hun fiets te stelen. Dergelijke samenwerking past in het integraal veiligheidsbeleid van het stadsbestuur.

Woensdag 24 april graveerden de gemeenschapswachten fietsen in het station van Ninove.

Donderdag 25 april deelde de politie flyers uit aan de 4 stations/haltes op Ninoofs grondgebied. Deze bevatten aanbevelingen voor de fietsers om fietsdiefstal te helpen voorkomen.

In totaal zijn 32 acties georganiseerd, gedurende 4 verschillende dagen op verschillende locaties, waaronder Ninove.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons