Ninove 08 Apr 2020 - 14u07
Overcast Clouds
12.03°C

Vandalisme veroorzaakt onduidelijke verkeerssituatie aan Abdijpoort

28 april 2019
Vandalisme veroorzaakt onduidelijke verkeerssituatie aan Abdijpoort

NINOVE - Vandaal spuit verkeersbord zwart en veroorzaakt hiermee onveilige verkeerssituatie aan Abdijpoort.

Sinds de wegenwerken van start gingen in de Weggevoerdestraat is de rijrichting in een deel van de Abdijstraat gewijzigd en mag het verkeer vanaf de Weggevoerdestraat onder de Abdijpoort richting Kloosterweg rijden. Voorheen was dit in omgekeerde rijrichting.

Nu de werken achter de rug zijn blijft deze verkeerssituatie (tijdelijk) van kracht om sluikverkeer langs deze druk gebruikte invalsweg voor fietsers naar de scholen in de buurt te verminderen.

Maar sommigen zijn duidelijk niet gewonnen voor de nieuwe regeling en hebben reeds enkele malen het verbodsbord onleesbaar gemaakt. Een eerste maal werd er een plastiekzak overgetrokken, nadien werd het bord omgedraaid, maar telkens werd dit door de stadsdiensten opnieuw in orde gebracht. Maar nu ging de vandaal grondiger te keer en ging aan de slag met een zwarte spuitbus waardoor het bord nu definitief beschadigd is.

Hierdoor is de verkeerssituatie niet duidelijk, wat gevaarlijke toestanden tot gevolg heeft, aangezien er vanaf de Weggevoerdestraat een bord richting Abdijstraat enkele richting staat en er plots toch wagens uit de omgekeerde richting vanonder de Abdijpoort komen doordat er geen bord meer staat dat dit verboden is.

Volgens omwonenden zou het vandalisme gebeuren door een buurtbewoner uit de Weggevoerdestraat.

GNE - Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons