Ninove 27 Feb 2020 - 23u23
Lichte regen
2.51°C

Twee derde van de gecontroleerde vrachtwagens in overtreding

24 april 2019
Twee derde van de gecontroleerde vrachtwagens in overtreding

NINOVE – De lokale politie voerde dinsdag 23 april een controleactie, gericht op het zwaar verkeer. Bij 10 van de 15 gecontroleerde voertuigen stelde zij overtredingen vast. Dat leverde de chauffeurs meteen forse boetes op.

De controle gebeurde in samenwerking met de Vlaamse belastingdienst, de RVA, de Vlaamse Wegeninspectie en GOCA (mobiel keuringsstation). Drie aspirant-inspecteurs van de politieschool PIVO boden ondersteuning. De ploeg had dinsdag 23 april tussen 08.30 uur en 12.00 uur postgevat op de Tabakslaan in Appelterre.

De diensten stelden 4 overtredingen vast inzake ladingverzekering. Zij inden daarbij € 2.700 aan boetes. De politie blijft het belang onderstrepen van het correct vastmaken van de lading.

12 voertuigen zijn onderworpen aan een technische controle van het mobiel keuringsstation (GOCA). 2 voertuigen vertoonden ernstige technische tekortkomingen. De bestuurders betaalden € 2.400 aan boetes en moeten hun vrachtwagen onmiddellijk laten in orde brengen.

7 voertuigen zijn ook gewogen; hierbij zijn geen overtredingen vastgesteld.

1 voertuig was niet in orde met de signalisatie van gevaarlijke stoffen (ADR), wat een boete van € 550 opleverde.

Tenslotte is nog voor € 5.505,06 geïnd aan verkeersbelastingen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons