Ninove 10 Apr 2020 - 19u41
Clear Sky
16.7°C

Politie zet twee chauffeurs onder invloed aan de kant

23 april 2019
Politie zet twee chauffeurs onder invloed aan de kant

NINOVE – De lokale politie controleerde zaterdag 20 april tijdens een verkeersactie chauffeurs op het gebruik van alcohol en drugs. Twee bestuurders bleken onder invloed en moesten voor 15 dagen hun rijbewijs inleveren.

De actie vond plaats tussen 19 uur en 03.30 uur in Okegem, Neigem en Nederhasselt. De focus lag op het gebruik van alcohol en/of drugs achter het stuur.

Bij 17 van gecontroleerde 78 bestuurders stelde de politie overtredingen vast.

Gemeente en straat Controles Overtredingen %
Okegem – Frans Van Der Perrekaai 29 4 13,8
Neigem – Halsestwg. 27 6 22,2
Nederhasselt – Geraardsbergsestwg. 22 7 31,8
TOTAAL 78 17 21,8

Overtredingen

  • Drugs in het verkeer: 1
  • Alcohol in het verkeer: 7
  • Rijbewijs: 1
  • Technische keuring: 2
  • Gordel: 2
  • Illegaal wapenbezit: 1
  • Illegaal drugsbezit: 1

Eén bestuurder legde een positieve ademtest af met een omgerekend resultaat van 2,14 promille. Hij moest onmiddellijk zijn rijbewijs inleveren voor een periode van 15 dagen.

Een andere persoon legde een positieve speekseltest af en bleek in het bezit van een wapen en illegale drugs. De politie nam deze voorwerpen in beslag. Ook deze chauffeur moest voor een periode van 15 dagen zijn rijbewijs inleveren.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons