Ninove 02 Apr 2020 - 00u34
Clear Sky
7.73°C

Politie zet chauffeur met 2,6 promille aan de kant

01 april 2019
Politie zet chauffeur met 2,6 promille aan de kant

NINOVE – Tijdens een verkeersactie rond alcohol en drugs, vrijdag 29 maart, blies een chauffeur zwaar positief: 2,6 promille.

De controles hadden plaats in Outer, Voorde en Ninove tussen 15.30 uur en middernacht. In totaal hield de lokale politie 71 voertuigen staande; zij stelde daarbij 16 overtredingen vast.

Plaats Controles Overtredingen %
Outer – Smid Lambrechtstraat 30 6 20,0
Voorde – Brakelsestwg 5 4 80,0
Ninove – Elisabethlaan 18 2 11,1
Ninove – Albertlaan 18 4 22,2
TOTAAL 71 16 22,5

Overtredingen

  • Drugs in het verkeer: 2.
  • Alcohol in het verkeer: 2.
  • Curvo (snelheid brommer): 1.
  • Rijbewijs: 1.
  • Geseind: 1.
  • Technische keuring: 4.
  • Gordel: 2.
  • GSM: 1.

Een persoon legde een positieve ademtest af met een (omgerekend) resultaat van 2,60 promille alcohol in het bloed. Hij is alvast voor een periode van 15 dagen zijn rijbewijs kwijt.

Een andere persoon stond geseind met arrestatie voor een verhoor. Hij is aangehouden voor verhoor.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons