Ninove 06 Apr 2020 - 04u57
Clear Sky
17.02°C

Denderparking Pollare krijgt stilaan vorm

13 maart 2019
Denderparking Pollare krijgt stilaan vorm

POLLARE – Beneden de Schuitstraat en tegen het jaagpad langs de Dender is de aanleg van een landschapsparking in volle uitvoering. Dit is een privé-initiatief van de firma Sack D&A Invest uit Pollare.

De bestaande parking tegen de Dender is daar ooit jaren terug ontstaan en vangt de parkeerdruk op van onder andere de sporthal en de bezoekers aan De Zwarte Flesch. Toch bleef de smalle Schuitstraat zelf niet gespaard van gelegenheidsparkeerders tot ongenoegen van de bewoners. De brandweer zou daar bij een interventie trouwens een moeilijke doorgang hebben.

En dus wil Sack D&A Invest een landschapsparking realiseren beneden de Schuitstraat. Andy Sack: “Dit is een privéproject, gegroeid uit noodzaak aan degelijke en veilige parkeergelegenheden met respect voor de natuur. Ik denk dat de bewoners van de Schuitstraat tevreden zullen zijn met het eindresultaat. De parking zelf is een echte landschapsparking, waarop we streekeigen beplanting aanbrengen.”

In totaal zijn een kleine 45 parkeerplaatsen gepland. “Daarbij inbegrepen drie parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. We voorzien ook bewaking en verlichting met sensoren. Op die manier verhogen wij daar de veiligheid. Sack Invest zal de parking uitbaten. Het gebruik ervan zal betalend zijn, maar tegen echt heel schappelijke tarieven. Op die manier hebben de bezoekers van de sporthal en Schoonderhage een degelijke parking tot hun beschikking.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons