Ninove 04 Apr 2020 - 21u37
Few Clouds
14.95°C

Lokale politie hield midweek- en weekendacties

20 februari 2019
Lokale politie hield midweek- en weekendacties

NINOVE – De lokale politie controleerde woensdag 13 februari en tijdens het weekend van 16 op 17 februari op diverse plaatsen in Ninove.

Een eerste actie op 13 februari controleerde specifiek op gordeldracht, GSP-gebruik en snelheid van bromfietsen.

Tussen 07 uur en 12 uur hield de politie 16 voertuigen staande en stelde ze 13 overtredingen vast, waaronder 8 voor bellen en rijden.

Controle 13 februari
Overtreding Aantal
Drugs in het verkeer 1
Gordel 2
GSM 8
Inschrijving

1

Hinderlijk rijgedrag 1

Deze actie was ook bedoeld als zichtbaarheid voor en toezicht op de verschillende locaties waar een stakingspiket kon worden opgezet.

Alcohol en drugs

In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 februari volgde dan een controle rond alcohol en andere drugs. De politie hielden tussen 18 uur en 02.30 uur 58 voertuigen tegen in Appelterre-Eichem, Okegem, en Ninove. In totaal stelden zij 15 overtredingen vast.

Plaats Controles Overtredingen Percentage
Appelterre-Eichem (J.B. Van Langenhaecekstr.) 17 2 11,8
Okegem (Fr. Van Der Perrekaai) 23 8 34,8
Ninove (Brakelsestwg.) 18 5 27,8
Totaal 58 15 25,9

Een bestuurder legde een positieve ademtest af en bezat een rijbewijs dat eerder als verloren was aangegeven. Dit rijbewijs stond geseind. Diens huidig rijbewijs bleek na onderzoek op de griffie van de politierechtbank te liggen. De betrokkene moest nog een aantal medische proeven afleggen en had dit tot dan toe niet gedaan.

Controle 16 februari
Overtreding  Aantal
Drugs in het verkeer 3
Alcohol in het verkeer 1
Drugsbezit 1
Curvo (snelheid bromfiets) 1
Rijbewijs 2
Rijden ondanks verval 1
Technische eisen 2
GSM 1

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons