Ninove 10 Apr 2020 - 08u36
Clear Sky
8.89°C

Ninoofse politiecontroles: alcohol, drugs en onwettige blauwe lichten

30 januari 2019
Ninoofse politiecontroles: alcohol, drugs en onwettige blauwe lichten

NINOVE – De lokale politie voerde zaterdagnacht 26 januari wegcontroles uit. 6 van de 14 overtredingen hadden met drugs en alcohol te maken. Twee wagens hadden werkende blauwe lichtjes aan boord, wat bij wet uitdrukkelijk is verboden.

De actie had van zaterdag op zondag tussen 20 uur en 04.30 uur plaats. De politie controleerde chauffeurs op alcohol en drugs in Denderwindeke, Outer, Aspelare en Ninove.

Zij zetten 74 voertuigen aan de kant en stelden 14 overtredingen vast.

Plaats Controles Overtredingen %
Denderwindeke (Vreckom) 21 3 14,3
Outer (Brakelsestwg) 17 5 29,4
Aspelare (Geraardsbergsestwg 23 4 17,4
Ninove (Aalstersestwg) 13 2 15,4
TOTAAL 74 14 18,9

 

Blauwe lichten

In Denderwindeke hield de politie twee auto’s met werkende blauwe lichten staande.

Korpsoverste Philippe De Cock: “Meestal gaat het om ledlichten of -strips, die men ter hoogte van de zonnekleppen aanbrengt of in het radiatorscherm laat inwerken. Je ziet dit soms bij getunede auto’s . Meestal is daarmee geen kwaad opzet bedoeld. Wij gebruiken die technieken ook meer en meer, maar dan voor onze politie- en andere prioritaire voertuigen. Maar in gewone wagens is het uitdrukkelijk verboden, ook als het geen blauwe zwaailichten zijn. Op die manier zouden andere weggebruikers dit als een prioritair voertuig kunnen beschouwen, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden.”

De politie stelde een proces-verbaal op en verwijderde de lichten.

Overzicht voornaamste overtredingen

Voornaamste overtredingen Aantal
Drugs in het verkeer 2
Alcohol in het verkeer 3
Drugsbezit 1
Niet verzekerd 1
Technische keuring 2
Rijbewijs 1
Gordel 1

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons