Ninove 30 Mar 2020 - 01u27
Clear Sky
1.84°C

Gebruik van alcohol en drugs in het verkeer bij meer dan de helft van de overtredingingen

14 januari 2019
Gebruik van alcohol en drugs in het verkeer bij meer dan de helft van de overtredingingen

NINOVE – De lokale politie hield een verkeersactie, als onderdeel van de nationale actie ‘Weekend zonder alcohol’. Bij 107 controles stelden de agenten 15 overtredingen vast, waarvan 8 voor het gebruik van alcohol en andere drugs in het verkeer.

De lokale politie voerde de controles uit in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari, tussen 20.30 uur en 05.00 uur. Zij werkte daarvoor samen met enkele aspirant-inspecteurs van de politiescholen.

De controles gebeurden in Outer, Nederhasselt en Meerbeke. 8 overtredingen hadden te maken met het gebruik van alcohol en andere drugs in het verkeer.

De andere overtredingen betroffen de inschrijving, het verzekeringsbewijs en de gordelplicht.

Gemeente - straat Control. Overtred. %
Outer - Kerkstraat 30 4 13,3
Nederhasselt - Geraardsbergsestwg 39 3 7,7
Meerbeke - Halsestwg 38 8 21,1
Totaal 107 15 14,0

 

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons