Ninove 28 Mar 2020 - 19u00
Clear Sky
12.57°C

Aanleg definitieve rotonde R41 zorgt voor bijkomende wegomleggingen

14 januari 2019
Aanleg definitieve rotonde R41 zorgt voor bijkomende wegomleggingen

AALST – Mocht je dinsdag 15 januari de kruising van de Boudewijnlaan (R41) en de Gentsesteenweg (N9) moeten nemen, hou dan rekening met een aantal extra wegomleggingen. Na de ochtendspits start de aanleg van de definitieve rotonde.

Op de kruising van de Boudewijnlaan (R41) en de Gentsesteenweg (N9) breekt de aannemer het wegdek volledig op, de tijdelijke rotonde verdwijnt.

Hierdoor gelden een aantal extra omleidingen vanaf 15 januari. Deze situatie duurt zeker tot eind maart 2019.

Richting Gent (E40)

 • Het lokaal verkeer op de Gentsesteenweg (N9) rijdt via Vijfhuizen (N9) en de Oudenaardsesteenweg (N46).
 • Het is niet meer mogelijk om vanaf het centrum linksaf te slaan richting Siesegemlaan (R41) en E40.

Richting Vijfhuizen (N9)/Wetteren

 • Doorgaand en zwaar verkeer (+7,5 ton) vanuit de Boudewijnlaan (R41) en vanuit Brussel rijdt via de E40 en de Oudenaardsesteenweg (N46).
 • Lokaal verkeer vanuit de Boudewijnlaan en Siesegemlaan (R41) rijdt via de Kwalestraat, de Sint-Jobstraat en de Capucienenlaan/Gentsesteenweg (N9).
 • Het is niet meer mogelijk om vanaf de Siesegemlaan (R41) linksaf te slaan richting Vijfhuizen (N9).

Volgende bestaande omleidingen blijven gelden

 • Richting Dendermonde
  - Verkeer vanuit Vijfhuizen rijdt via de Siesegemlaan (R41) richting E40 en keert om ter hoogte van het kruispunt met de Merestraat. De groentijd van de verkeerslichten is aangepast.
  - Doorgaand verkeer vanuit Wetteren en zwaar vervoer (+3.5ton) vanuit het centrum richting Dendermonde rijdt beter via de N442 en de N416.
  - Verkeer (-3.5ton) vanuit het centrum richting Dendermonde rijdt om via de Sint-Annalaan en Asserendries.
 • Het verkeer vanuit Vijfhuizen (N9) richting het centrum en omgekeerd kan gewoon via de Gentsesteenweg (N9) rijden.
 • Voetgangers en fietsers blijven de huidige omleidingen volgen en zijn nog steeds niet toegelaten op het kruispunt van de Boudewijnlaan (R41) met de Gentsesteenweg (N9).

Deze wegomleggingen gelden zeker tot eind maart 2019.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons