Ninove 01 Apr 2020 - 13u19
Clear Sky
7.73°C

Extra werken en verkeershinder op Ninoofsesteenweg tot eind april

30 december 2018

ROOSDAAL – Amper een half jaar na de herinrichting van de Ninoofsesteenweg laat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) er opnieuw werken uitvoeren. Een aannemer moet een talud verstevigen, dat tijdens de herinrichtingswerken is verzakt. De werkzaamheden starten op 07 januari en duren tot eind april 2019, met de bijhorende verkeershinder.

In een brief aan de omwonenden geeft Joren Duyck (werfleider Wegen en verkeer Vlaams-Brabant) uitleg bij de bedoeling van de werken. “Al voor de grote herinrichting van de Ninoofsesteenweg had AWV een verzakking vastgesteld in de buurt van het kruispunt met de Omer de Vidtslaan/Koning Albertstraat. De weg ligt daar in een verhoging en is er ondersteund door een hoge keermuur. Die keermuur was in de loop der jaren instabiel geworden.”

AWV heeft tijdens de herinrichting van de steenweg naast de keermuur een talud aangelegd, dat extra ondersteuning moest bieden. “Door de bijkomende massa van het talud is water uit de ondergrond geperst en hebben zich daardoor ‘zettingen’ (bewegingen in de ondergrond) voorgedaan. Daarom zijn bijkomende verstevigingen nodig. Een aannemer zal palen plaatsen naast het talud en ook onder de rijweg om het probleem definitief op te lossen.”

AWV moest tijdens de herinrichting zelf nog onderzoeken wat ze precies moesten doen. "We konden niet alle ingrepen uitvoeren binnen de lopende aanbesteding. Daarom kunnen we pas in januari 2019 met die herstelling starten.”  De planning van de werken is nog niet definitief.

De weggebruikers zullen dus tussen januari en april opnieuw maar één weghelft van de drukke Ninoofsesteenweg kunnen gebruiken. Er zal verkeer in beide rijrichtingen mogelijk zijn, maar AWV verwacht opnieuw vertragingen. “We beseffen dat dit geen prettig nieuws is voor de omwonenden en de handelaars van de Ninoofsesteenweg en de omliggende straten. We willen ons dan ook oprecht excuseren voor de bijkomende hinder die u zal ondervinden.”

 

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons