Ninove 31 Mar 2020 - 18u34
Clear Sky
2.06°C

Politie vindt grote hoeveelheid drugs in auto en bij huiszoeking

28 december 2018
Politie vindt grote hoeveelheid drugs in auto en bij huiszoeking

NINOVE – Tijdens verkeerscontroles trof de lokale politie een grote hoeveelheid cannabis aan in een wagen. Een huiszoeking leverde nog een grote hoeveelheid amfetamines op. De acties vonden plaats in het kader van de BOB-campagne.

De acties gebeurden in het weekend van 22 en 23 december. Tijdens de eindejaarsperiode besteedt de lokale politie ook extra aandacht aan verkeerstoezicht in het centrum.

In totaal controleerden zij 75 voertuigen over het volledig grondgebied. Daarbij stelden zij 30 overtredingen vast, met illegale drugs als rode draad.

Bijzondere vaststellingen

Op de Edingsesteenweg in Denderwindeke troffen zij in een voertuig een grote hoeveelheid cannabis aan. Tijdens de daaropvolgende huiszoeking ontdekten de agenten verschillende druggerelateerde voorwerpen, alsook een grote hoeveelheid amfetamines. De illegale drugs en de druggerelateerde voorwerpen zijn in beslag genomen. Na contact met het parket is het voertuig gerechtelijk in beslag genomen (takeling).

Op de Brakelsesteenweg in Ninove probeerde een voertuig weg te vluchten van de controlepost. Hierbij veroorzaakte de chauffeur een verkeersongeval met een andere wagen. De politie kon het voertuig onderscheppen. Bij nazicht bleek de bestuurder geen geldig rijbewijs te hebben. Eveneens na contact met het parket diens voertuig gerechtelijk in beslag genomen (takeling).

Op de Halsesteenweg in Meerbeke waren de bestuurder en 3 passagiers van een voertuig in het bezit van cannabis. De chauffeur was eveneens onder invloed van illegale drugs. Eén persoon schond hierbij zijn voorwaarden; na contact met het parket mocht de betrokkene alsnog beschikken.

Tijdens een patrouille trof de politie een voertuig aan met 7 personen aan boord; er waren slechts 5 plaatsen voorzien van een veiligheidsgordel.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons