Ninove 31 Mar 2020 - 18u27
Clear Sky
2.06°C

Vijf kinderen zonder gordel of beveiligd kinderzitje in één auto

06 december 2018
Vijf kinderen zonder gordel of beveiligd kinderzitje in één auto

NINOVE – De lokale politie hield woensdag 05 december een snelheidscontrole met onderschepping. Twee wagens zijn in beslag genomen.

In totaal controleerden de agenten 1.938 voertuigen in Denderwindeke, Neigem, Appelterre-Eichem en Voorde, tussen 12.30 uur en 21 uur.

Zij stelden 278 overtredingen vast.

Gemeente/straat Gecontroleerd Overtredingen %
Denderwindeke Edingsesteenweg 516 79 15,3
Neigem Halsesteenweg 697 121 17,4
Appelterre Aardeweg 285 34 11,9
Voorde Brakelsesteenweg 440 44 10.0
Totaal 1 938 278 14,3

 

Andere overtredingen Aantal
Drugs 1
Gordelplicht 2
GSM-gebruik 1
Inschrijving 1
Technische keuring 2
Rijbewijs 2

 

Eén bestuurder was houder van een voorlopig rijbewijs, waarvan de geldigheid was verstreken. In het voertuig zaten bovendien 5 kinderen. Geen van hen droeg een veiligheidsgordel of zat in een aangepast kinderzitje. Daarbovenop was de geldigheidsdatum van de technische keuring al sinds een aantal maanden verlopen. Het voertuig is – na contact met het parket – in beslag genomen.

De politie flitste eveneens een Pools voertuig. Na interceptie bleek de bestuurder/eigenaar al enkele jaren in België te wonen. Na contact met het parket is zijn voertuig ook in beslag genomen met het oog op een volledige regularisatie.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons