Ninove 02 Apr 2020 - 14u31
Clear Sky
0.6°C

“Sinds vandaag zijn de parkeerplaatsen hier gehalveerd in de Outerstraat”

14 november 2018
“Sinds vandaag zijn de parkeerplaatsen hier gehalveerd in de Outerstraat”

 NINOVE/OUTER – Het is ambras. Niet in de klas maar in de Outerstraat. Bewoners kunnen zich niet vinden in de nieuwe parkeervakken, die de stadsdiensten daar hebben gemarkeerd. “Voor mijn deur blijft nog een van de zes parkeerplaatsen over”, aldus een verbolgen Christoph Ricour.

De stadsdiensten schilderden woensdag 14 november parkeervakken in de drukke Outerstraat. Dit gebeurde in uitvoering van het mobiliteitsplan. Het was de bedoeling om het verkeer vlotter en veiliger te laten verlopen. Maar voor nogal wat bewoners is die remedie erger dan de kwaal.

Christoph Ricour geeft ongezouten zijn mening. “Het aantal parkeerplaatsen is hier sinds vandaag meer dan gehalveerd. Wij wonen halfweg de Outerstraat. Als mijn dochter hier komt moet ze 500 meter verder parkeren bij Chavatte. Ik zie dat al gebeuren als het donker is. Een buurman kan evenmin zijn bestelwagen met inhoud kwijt voor de deur. We kregen een tijdje terug een brief met de melding van de werken. Nu zien wij het resultaat. Voor mijn deur waren voorheen zes plaatsen en nu nog maar een. Op verschillende plaatsen in de straat heeft men zeven of acht parkeervakken herleid tot één. De hele straat staat hier op stelten. Je ziet nu al auto’s verkeerd geparkeerd staan, maar wat wil je. En wat gaan ze daaraan doen? Boetes uitschrijven?”

Zelf heeft Christoph nog een bijkomende reden tot ergernis. “Ik ben brandweerman. Als ik hier niet kan parkeren en straks word opgeroepen, moet ik een heel eind lopen om aan mijn auto te geraken. Als chauffeur van een pompwagen moet ik dus drie andere pompiers laten wachten. En als ik na een interventie terugkeer, heb ik zo goed als zeker geen parkeerplaats dicht bij mijn huis. Ik zal me straks nog een elektrische fiets moeten kopen om snel ter plaatse te zijn.”

Eenrichtingsverkeer

Veiliger is het volgens hem niet geworden. “Nu kunnen ze nog harder ‘vlammen’ omdat er grote stukken zonder parkeervakken zijn. En anderen rijden toch nog op de trottoirs omdat ze niet kunnen wachten. Een tijd geleden is hier op proef eenrichtingsverkeer ingevoerd. Er waren maar enkele bewoners verderop tegen. Van mij was dit een betere oplossing dan deze.”

Mobiliteitsschepen Wouter Vande Winkel (Samen) begrijpt de commotie. “Ik kan me hun ergernis indenken. Maar voorheen had je hier een lange rij geparkeerde wagens, waardoor nogal wat ongeduldige chauffeurs over het voetpad reden om toch door te kunnen. Onze dienst kreeg daarover veel opmerkingen. Vandaar die nieuwe parkeervakken. Ik begrijp ook dat het voor sommigen vervelend is dat ze verder moeten stappen naar hun geparkeerde wagen. Maar ik zie geen andere oplossing. Het tijdelijk regime voor eenrichtingsverkeer is tijdens een buurtvergadering negatief beoordeeld. Een meerderheid was voor tweerichtingsverkeer. Maar niets verhindert dat men in de toekomst terug kan opteren voor eenrichtingsverkeer.”

MLI 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons