Ninove 10 Apr 2020 - 19u01
Clear Sky
8.89°C

Werken aan Dreefstraat naderen einde, heraanleg Weggevoerdenstraat start begin december

06 november 2018
Werken aan Dreefstraat naderen einde, heraanleg Weggevoerdenstraat start begin december

NINOVE – De renovatie van de Dreefstraat zit in de eindfase. Maandag 12 november is het kruispunt met de Stationsstraat volledig afgesloten tot het einde van de maand. Begin december start de herinrichting van de Weggevoerdenstraat.

Ter hoogte van het plein aan de Twijnster en het Clément Behnplein tot de Nederwijk (fase 1) en het Clément Behnplein van de Nederwijk tot de Pamelstraat (fase 2A) zijn de riolerings- en wegeniswerken helemaal afgerond. Hierdoor is de doorgang van de Mallaardstraat naar de Graanmarkt open in beide richtingen. Ook de werken tot aan de Nederwijk (fase 1B) zijn intussen volledig afgerond.

Het plein (t.h.v. de Koepoort) is inmiddels volledig heraangelegd. De kruispunten met de Nederwijk en de Pamelstraat zijn opnieuw open.

De rioleringswerken in de Dreefstraat (fase 2B) zijn helemaal voltooid. De aannemer is momenteel bezig met de wegeniswerken. In de 2de week van november zijn deze afgelopen. Een deel van de Dreefstraat zal in een volgende fase pas zijn toplaag asfalt krijgen.

Kruispunt Stationsstraat

De werken ter hoogte van het kruispunt met de Stationsstraat (fase 3) zullen van start gaan vanaf maandag 12 november. Het kruispunt is vanaf dan volledig afgesloten voor alle verkeer. Er zijn wegomleggingen voorzien.

 • Om het centrum te bereiken is er een omleiding via de Albertlaan-Elisabethlaan-Centrumlaan.
 • Bewoners van de Dreefstraat komen best via de Mallaardstraat.
 • Voor de bewoners van de Weggevoerdenstraat is de Albertlaan aangewezen.
 • Bewoners van de Stationsstraat (kant station) zouden dan weer via de Astridlaan moeten komen.
 • Bewoners van de Biezenstraat, Stationsstraat (kant Biezenstraat), Vestbarm, Sint-Jorisstraat, Edmond De Deynstraat, Koepoortstraat, Kerkplein, Antoon De Vlaeminckstraat, Pauwstraat, Dekenijstraat, Vestbarmstraatje en Dam kunnen hun woning bereiken via de Despauteerstraat/Vestbarm. Ook op dinsdag tijdens de markt.
 • De rijrichting van de Sint-Jorisstraat en de Abdijstraat (tussen Weggevoerdenstraat en Kloosterweg) is in die periode tijdelijk omgekeerd.
 • Het tijdelijk tweerichtingsverkeer in de Fernand Tavernestraat blijft behouden.
 • Er is een wegomlegging voor de voetgangers, komende van de Weggevoerdenstraat via de Fernand Tavernestaat en de voetgangersbrug, om het station te bereiken.
 • Voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand) kunnen wel het kruispunt Passage passeren!

De riolerings- en wegeniswerken in deze fase zullen zijn afgerond eind november 2018, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden.

Eind november krijgt het kruispunt een onderlaag asfalt, overrijdbaar voor alle verkeer. Tegelijkertijd krijgt een deel van de Dreefstraat een toplaag asfalt.

Weggevoerdenstraat

De riolerings- en wegeniswerken in de Weggevoerdenstraat (fase 4) starten begin december 2018.

De aannemer zal in de fase 4A nog een deel riolering aanleggen richting de spoorweg. Voor de kerstvakantie krijgt dit deel van de straat een laag ‘minder hinder steenslag’, zodat de woningen en handelszaken maximaal bereikbaar zijn tijdens deze periode.

De onderdoorpersing van de riolering onder de spoorweg (fase 4B) is voorzien in januari 2019. Het einde van fase 4 is gepland eind februari 2019. De omleidingen voor deze fase krijgen later een toelichting.

Specifieke (blauwe) parkeerzones

Aan het begin en het einde van de werkzone zijn opnieuw specifieke parkeerzones voorzien. Deze bieden de mogelijkheid aan klanten en bewoners om op korte wandelafstand de wagen gratis te parkeren gedurende één uur (van maandag tot zaterdag van 8.30 uur tot 18.30 uur). Dit zijn ‘blauwe zones’, leg dus zeker de parkeerschijf.

De zelfstandigen en handelaars kunnen hun klanten inlichten over deze aangepaste parkeerfaciliteiten tijdens de werken.

Voor fases 3 en 4 zijn volgende parkeerplaatsen voorzien:

 • 2 parkeerplaatsen ter hoogte van de Weggevoerdenstraat nr. 36-38;
 • 2 parkeerplaatsen ter hoogte van de Weggevoerdenstraat nr. 2-2A;
 • 3 parkeerplaatsen ter hoogte van Stationsstraat tussen nr. 37-45;
 • 3 parkeerplaatsen ter hoogte van de Dreefstraat nr. 59.
Info: Het verloop van dit project kan je ook volgen via de website www.aquafin.be. Klik daar rechts bovenaan op ‘Mijn omgeving’. Ga naar ‘Werken in jouw buurt’ en voer de gemeente of het projectnummer (NIV3026) in voor meer gedetailleerde info.
Met vragen over de uitvoering van dit project kun je alle werkdagen tussen 8 uur en 19 uur terecht bij het contactcenter van Aquafin 03-450 45 45 of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bij noodgevallen kan je buiten de werkuren en in het weekend gebruik maken van het gratis noodnummer: 0800-16 603.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons