Ninove 27 Feb 2020 - 23u06
Lichte regen
2.51°C

Succesvolle politieacties op openbaar vervoer

19 oktober 2018
Succesvolle politieacties op openbaar vervoer

NINOVE – De politiezone (PZ) Ninove voerde op 18 en 19 oktober een actie, gericht op criminaliteit op het openbaar vervoer en rondtrekkende dadergroepen. De focus lag op drugbezit.

Deze actie vond plaats van donderdag 18 oktober om 17.30 uur tot vrijdag 19 oktober 01.00 uur. De PZ Ninove zette 10 medewerkers in, bijgestaan door twee aspirant hoofdinspecteurs. Ze werkten samen met de federale politie, die twee drughonden met hun begeleiders leverde. Ook een groot aantal medewerkers van De Lijn en Securail nam deel. Deze laatsten stonden in voor de controle van vervoersbewijzen.

De controles gebeurden simultaan op de bussen van De Lijn, aan de haltes op de Brusselsesteenweg en op de treinen op het traject Denderleeuw-Ninove.    

Aantal controles

  • 31 bussen gecontroleerd.
  • 6-tal treinen gecontroleerd,
  • 350-tal personen gecontrole.rd d.m.v. drugshond of manueel.

Vaststellingen

  • 15 processen verbaal drugsbezit,
  • 2 pv's niet-naleven voorwaarden,
  • 1 pv opsporen verblijfplaats,
  • 13 pv's (door De Lijn) voor zwartrijden.

Korpsoverste Philippe De Cock concludeert: “We kunnen dus spreken van een geslaagde actie.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons