Ninove 07 Apr 2020 - 18u50
Few Clouds
20.67°C

Laatste kasseistroken voor de heraangelegde Vinkenstraat

11 oktober 2018

NINOVE – De bewoners van de Vinkenstraat kijken wellicht uit naar het einde van de werkzaamheden in hun straat. Deze week legden de stratenmakers er de laatste kasseistroken.

De werken startten op 11 juni en waren ingrijpend. Riopact legde een nieuw gescheiden rioleringsstelsel aan voor de aparte afvoer van regen- en afvalwater. Daarna liet de stad het wegdek volledig vernieuwen. Ter hoogte van de voormalige textielfabriek Cohen bestaat dit uit kasseien; de rest van de straat is in asfalt.

Langs de kant van de woningen is een volledig nieuw voetpad in betonstraatstenen voorzien. Omdat het grootste deel van de woningen niet beschikt over een garage zijn langs weerszijden van de rijweg parkeerstroken aangelegd.

Voor de fietsers komen in deze eenrichtingsstraat nog fietslogo’s. Na afloop van de werken zal de dienst mobiliteit nog een rijbaankussen voorzien om de snelheid af te remmen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons