Ninove 05 Apr 2020 - 19u51
Clear Sky
17.02°C

Eerste werken heraanleg Brakelsesteenweg/N8 starten op 01 november… of toch niet

09 oktober 2018
Eerste werken heraanleg Brakelsesteenweg/N8 starten op 01 november… of toch niet

OUTER – Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant de start van de heraanleg van de Brakelsesteenweg op 01 november 2018. Het zou gaan om ophoging van het terrein vóór de feestzaal De Vos om de aanleg van een keerpunt te realiseren. Al is het helemaal niet zeker dat die werken ook op die datum zullen starten.

De relatie tussen het Ninoofse stadsbestuur en het AWV is niet echt warm te noemen als het gaat om de geplande heraanleg van de N8/Brakelsesteenweg. Die werken zouden gebeuren met het oog op de ontsluiting van het toekomstig winkelcentrum Ninouter.

Op de site ‘Geopunt Vlaanderen’ staan werken gepland tussen 01 november 2018 en 01 januari 2019. Die zullen voor nogal wat hinder zorgen, aangezien één rijstrook zal afgesloten zijn.

Al is dat volgens schepen van Openbare Werken Henri Evenepoel (Open VLD) nog helemaal niet zeker. “Als AWV die werken inderdaad wil aanvatten, zou het gaan om de ophoging van de lagergelegen weilanden vóór feestzaal De Vos. Maar het is niet de eerste keer dat in Geopunt een richtdatum staat, die ze dan niet halen of die ze opschuiven of waarbij ze de werken zelfs niet realiseren. Ik denk aan de werken aan Den Doorn, waarbij de handelaars enkele maanden terug een bericht kregen, terwijl er helemaal niets stond gepland. Deze databank vertoont nogal wat hiaten.”

Het stadsbestuur en zijn diensten hebben trouwens niet de indruk dat de werkzaamheden op de N8 in november zullen starten. “Er zijn in dit dossier nog enkele serieuze knopen door te hakken. Ik vernoem alleen nog maar de problemen met de riolering en de pompinstallaties. November lijkt mij geen haalbare kaart. Momenteel is men op het AWV nog bezig met onze bezwaren te bestuderen.”

De Ninouter-saga zal dus nog heel wat afleveringen kennen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons