Ninove 30 Mar 2020 - 00u59
Clear Sky
1.84°C

Parkeersticker voor zorgverleners en artsen

07 juni 2018
Parkeersticker voor zorgverleners en artsen

NINOVE – De gemeenteraad kon zich vinden in een voorstel van Annelies Van Den Neucker en Bruno Van Der Haeghen (bieden Open VLD) om een parkeersticker voor zorgverleners en artsen in te voeren.

Bruno Van Der Haeghen: “Zowel in de binnenstad als in de deelgemeenten ondervinden zorgverstrekkers en artsen moeilijkheden om te parkeren. Soms gaat er kostbare tijd verloren bij het zoeken naar een parkeerplaats.”

Annelies Van Den Neucker legde uit hoe zij dit probleem willen oplossen.” Wij stellen voor dat bewoners met een garagepoort een sticker kunnen aanvragen waarop vermeld staat dat een zorgverstrekker voor de poort mag staan. Zo kunnen deze mensen gemakkelijk tot bij de patiënten geraken. De zorgverleners laten hun gegevens duidelijk zichtbaar achter in de wagen. Op die manier zijn ze direct bereikbaar als ze de wagen moeten verplaatsen.”

Zij vroegen dat het schepencollege deze dienstverlening zou laten uitwerken om in te voeren vanaf 1 september 2018.

Guy D’Haeseleer (Forza Ninove) steunde volmondig dit voorstel, “want wij hebben dat indertijd al zes keer voorgesteld, ondermeer Werner Somers.”

Schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Groen-SP.A) kon zich die voorstellen niet herinneren.

“Er zijn nog wel meer dingen die jij je niet kunt herinneren”, repliceerde D’Haeseleer. “Wacht maar tot na de verkiezingen. En het is niet omdat hier een voorstel wordt aanvaard, dat het ooit zal worden uitgevoerd.”

Tussen schepen en raadslid is het water veel te diep, zoveel is zeker. En de kieskoorts is hierbij geen olie op de golven.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons