Ninove 03 Apr 2020 - 04u53
Broken Clouds
10.09°C

Fietssuggestiestroken: ja, maar…

04 juni 2018
Fietssuggestiestroken: ja, maar…

NINOVE – Momenteel brengt een firma fietssuggestiestroken aan in verschillende straten. Een stap in de goede richting, volgens Kurt van den Driessche (N-VA). Alleen heeft hij vragen bij het gebruikte product.

Zelfs de kleur staat me bijzonder aan”, aldus het raadslid. “De wijze waarop ze zijn aangebracht baart me wat zorgen. Dit is zeker de snelste en mogelijk ook de goedkoopste manier, maar ook de meest vervuilende. Aan de maskers en beschermende kledij van de arbeiders te zien is het product minstens tijdens de plaatsing bijzonder giftig. Na 8 jaar dreigt het met mondjesmaat in het milieu terecht te komen.”

Hij suggereert een anderen werkwijze. “Zouden we dan toch niet beter kiezen om een laagje wegdek af te schrapen en te vervangen door in de massa gekleurd beton? Op korte termijn wel duurder, maar ook veel duurzamer en minder belastend voor het milieu.”

Schepen van Mobiliteit en Milieu Wouter Vande Winkel (Groen-SP.A) spreekt dit tegen. “Dit product zal net als alle andere signalisatieproducten aan veiligheidsnormen moeten beantwoorden. Dat de werknemers tijdens het aanleggen bescherming dragen lijkt me normaal. Het lijkt me nogal spijkers op laag water zoeken. Ik vraag het nog even na maar ik vermoed dat die bescherming vooral bij de voorbereiding (het zuiver maken van de ondergrond) nodig zal zijn, niet zozeer bij de aanleg zelf.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons