Ninove 01 Apr 2020 - 06u54
Clear Sky
6.1°C

Afbraakwerken achterbouw liberale kring gestart

23 mei 2018
Afbraakwerken achterbouw liberale kring gestart

NINOVE – De aannemer is gestart met de afbraak van de achterbouw aan de liberale kring, kant Vestbarm. Deze werken zullen een tot maximaal twee weken duren. Om de afvoer van het puin vlot te laten verlopen is gewacht op het aanbrengen van een asfaltlaag op het einde van de Graanmarkt.

“De aannemer heeft een politievergunning voor twee weken, maar we hopen dat de afbraak sneller zal gedaan zijn”, aldus schepen van Openbare Werken Henri Evenepoel. “We voorzien een circulatieplan: vanaf de Vestbarm richting Graanmarkt en van de Despauteerstraat richting Koepoortstraat. De vrachtwagens zullen achterwaarts de Vestbarm inrijden om beladen gemakkelijker voorwaarts weg te rijden. Tijdens deze afbraakwerken is de Vestbarm enkel ter hoogte van de werf afgesloten voor het andere verkeer, maar na de werkuren is deze terug open.”

Het afvoeren van het puin begint donderdag 24 mei. De bewoners en eigenaars van garages in die straat zijn geïnformeerd door een bewonersbrief. “Ik weet dat het kort dag is, maar het is een kwestie van zo snel mogelijk te werken. Eens die achterbouw is afgebroken, zal de werfopstelling voor de renovatie enkel op eigen site gebeuren. De Vestbarm zal dan toegankelijk zijn, behalve bij leveringen.”

Werken Graanmarkt

Een en ander verloopt ook in coördinatie met de werken op het einde van de Graanmarkt. “Woensdagnamiddag giet de aannemer de onderlaag van het asfalt. Vrijdag is het kruispunt aan het Twijndersplein terug open, maar nog niet ter hoogte van de Mallaardstraat. Je kan dan vanaf de Graanmarkt richting Oude Kaai rijden en van het Twijndersplein richting Oude Kaai en Graanmarkt. Voor de afwerking aan het kruispunt Mallaardstraat zijn nog een middenstrook met verkeersgeleiding voorzien en omgevingswerken. Daarna volgt de toplaag. Donderdag hebben wij meer zicht op de timing. De omlegging via de parking blijft in gebruik.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons