Ninove 01 Apr 2020 - 08u31
Clear Sky
6.1°C

Extra parkeerplaatsen aan station Appelterre

21 mei 2018
Extra parkeerplaatsen aan station Appelterre

APPELTERRE – Op korte termijn zijn tien extra parkeerplaatsen voorzien aan het station. Tegelijk gebeurt een opwaardering van de fietsenstallingen. Deze plannen vormen een onderdeel van de Vlaamse investeringen in 14.000 extra plaatsen voor fiets en auto op zogenaamde combiparkings.

Mobiliteitsminister Ben Weyts wil met deze maatregelen de mensen aanmoedigen om minstens voor een deel van hun woon-werkverkeer de wagen te vervangen door de fiets of het openbaar vervoer. Op zulke combiparkings kan iedereen vlot van het ene vervoermiddel op het andere overstappen. Verleden week is een investering van € 30 miljoen goedgekeurd in 7.500 fiets- en 5.000 autoparkeerplaatsen op 45 combiparkings in de Vlaamse rand. Nu voegt Weyts daar nog een 600 auto- en 400 fietsparkeerplaatsen aan toe in de rest van Vlaanderen.

De mobiliteitsminister selecteerde samen met de NMBS en de federale overheid diverse bestaande parkings of nieuwe locaties, meestal aan treinstations. De hele investeringsoperatie moet in totaal bijna 8.000 fiets- en 6.500 autoparkeerplaatsen op combiparkings opleveren.

Ook het station van Appelterre zit in deze uitbreiding. Er komen 10 extra parkeerplaatsen bij en er gebeurt een opwaardering van de fietsenstalling. De investering is geraamd op € 532.268.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons