Ninove 10 Apr 2020 - 19u56
Clear Sky
16.7°C

Snedig debat over wegomleggingen en signalisatie tijdens werken

29 april 2018
Snedig debat over wegomleggingen en signalisatie tijdens werken

NINOVE – “Jullie moeten hiervoor oplossingen aanbrengen en niet de verantwoordelijkheid doorschuiven”, sneerde Ilse Malfroot (Forza Ninove) aan het adres van de betrokken schepenen. “Pak uw agenda”, repliceerde schepen Wouter Van de Winkel (SP.A-Groen), “dan gaan we deze week samen die borden bekijken.”

Het raadslid had in de aanloop van de gemeenteraad haar ongenoegen al geventileerd in verband met de verkeersproblematiek door de wegenwerken in het centrum. De oorzaken volgens haar: geen signalisatie en evenmin duidelijke communicatie. “Wat gaat jullie doen om de situatie te verbeteren?”

Volgens schepen van Mobiliteit Van de Winkel zijn de signalisatie en de wegomleggingen uitvoerig nagekeken en zo goed mogelijk ingeschat. “We laten alleen bestemmings- en geen doorgaand verkeer toe. De problemen in de Weggevoerdenstraat zijn buiten onze verantwoordelijkheid ontstaan en bovendien snel bijgestuurd. Dat doen we constant, zoals met de doorsteek aan de Kaaischoolstraat en de bewegwijzering voor de fietsers.”

Zijn collega van Openbare Werken Henri Evenepoel (Open VLD) trad hem daarin bij. “Op de Ninoofse ring staan borden met aanduiding van de hoofdroutes, precies om de binnenstad niet te belasten. De onderaannemer in de Weggevoerdenstraat heeft alle bepalingen van de vergunning met de voeten getreden. Hoe zou jij dit willen oplossen?” Hij liet een dik bundel zien van de kwestieuze vergunning om dit te onderstrepen.

‘Sense unique’

Ilse Malfroot was niet onder de indruk. “Voor oplossingen moeten jullie zorgen en niet de verantwoordelijkheid afschuiven. Hoe kan een grote vrachtwagen bijvoorbeeld tot aan Elektro De Schrijver geraken beneden de Dreefstraat? Vorige week dinsdag zag ik er een die vanaf de Graanmarkt de ‘sense unique’ van de Burchtstraat inreed omdat het markt was op de Centrumlaan. Er is geen signalisatie en iedereen rijdt zomaar wat.”

“De bereikbaarheid van de Dreefstraat is er op verzoek van de handelaars zelf”, aldus schepen Evenepoel. “De werf aan het politiecommissariaat is een voorbeeld van onze aanpak gedurende de hele periode van de werken. Aan alle transporteurs is een bepaalde route opgedragen. En dan zie je nog dat ze die afspraken soms negeren.”

Schepen van Lokale Economie Alain Triest (Open VLD) vulde aan: “We hielden met alle betrokken handelaars twee infovergaderingen en hebben daar de fasering van de werken besproken. De handelaars hebben hun toeleveraars tijdig kunnen verwittigen om bijvoorbeeld kleinere bestelwagens in te zetten.”

Wouter Van de Winkel had tot slot een uitnodiging voor Ilse Malfroot: “Neem uw agenda, dan zullen we een dag vastleggen om de signalisatie te bekijken.”

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons