Hertekening parkeerzones en extra parkeerplaatsen voor bewonerskaarten

    28 juni 2024

    NINOVE – De stad brengt de bewonerszones terug van 7 naar 5 grotere zones. Met een kaart voor zone 1 kan je vanaf midden juli ook parkeren op het dak van Ninia Shopping.

    Een jaar na de invoering van het nieuwe parkeerplan, gebeurde een grondige evaluatie van het parkeerbeleid. De schepen voor parkeerbeleid Alain Triest (Open Vld) gaat in op een aantal wijzigingen.

    “Eén van de belangrijkste maatregelen is de herziening van de zones, waar je met een bewonerskaart kan parkeren. De bewonerszones Lebeke (Kerkstraat 80, 80A, 82 of 84) en Aalstersesteenweg (tussen Weggevoerdenstraat en Vinkenstraat) blijven identiek. De overige 5 zones hebben we herschikt tot 3. Op die manier kunnen inwoners vlotter parkeren met hun bewonerskaart. Vooral voor Ninovieters, die nu op de grens van een zone wonen, zal dit een groot verschil maken.”

    Dakparking

    Als je een bewonerskaart voor zone 1 (stadscentrum) hebt, kan je vanaf midden juli gratis parkeren op het dak van Ninia Shopping. De stad sloot hiervoor een overeenkomst met de eigenaar van de parking.

    De vernieuwde Ninoofse handelskern geeft voorrang aan beleving en winkelplezier”, aldus nog de schepen. “Het Oudstrijdersplein en de vernieuwde Beverstraat bieden meer ruimte voor voetgangers en fietsers, al zal je er natuurlijk nog steeds de wagen kunnen parkeren om inkopen te doen. Een stadscentrum met lang parkerende wagens van inwoners en handelaars is natuurlijk minder aantrekkelijk. Daarom voorzien we voor hen 100 extra parkeerplaatsen op het dak van Ninia Shopping.”

    Het gaat om de openlucht bewonersparking en niet om de betaalparking, waar je parkeert als je inkopen doet bij Ninia Shopping.

    “Die bewonersparking kan je bereiken via de Hendrik Vangassenstraat en zie je vanuit de lifthal van het shoppingcentrum. Je kan de parking oprijden met nummerplaatherkenning of met een parkeerkaart. De inwoners met een bewonerskaart van zone 1, ontvangen in juli een uitnodiging om hun wagen te laten registreren en een parkeerkaart op te halen bij de dienst mobiliteit (na afspraak). Heb je twee bewonerskaarten, dan kan je toegang krijgen voor de beide voertuigen.”

    Info: Bewonerskaartplan 1 september.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons