Gele en rode kaarten voor foutparkeerders

    28 augustus 2024

    NINOVE – De lokale politie voert aan het begin van het schooljaar een campagne tegen foutparkeerders aan schoolpoorten. De agenten delen gele en rode kaarten uit, net zoals in het voetbal.

    Het eerste deel van de campagne loopt van  maandag 2 tot en met 15 september. Gedurende deze sensibiliseringsperiode zullen foutparkeerders een gele kaart onder de ruitenwisser van hun voertuig krijgen. Deze is een verwittiging voor de chauffeur, die zijn voertuig foutief heeft geparkeerd.

    Het is de bedoeling, dat de overtreder in de toekomst rekening houdt met de gekregen waarschuwing en zijn/haar voertuig reglementair zal parkeren. Aan de gele kaart hangt nog geen proces-verbaal vast.

    Rood

    Vanaf 16 september delen de agenten enkel nog rode kaarten uit. Daaraan hangt een GAS-boete vast. Afhankelijk van het soort inbreuk kan deze € 58 of € 116 bedragen.

    Ouders, stadsbestuur, scholen en politie dragen de veiligheid van de kinderen hoog in het vaandel. De politie hoopt, dat deze campagne succesvol zal zijn. Verkeersveiligheid is iets waar we met z’n allen moeten aan werken.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons