Extra signalisatie en controles tegen zwaar verkeer in Hoogstraat

    06 september 2024

    NINOVE/DENDERLEEUW – De werken aan het kruispunt Den Doorn zorgden voor extra doorgaand vrachtverkeer in de Hoogstraat. Aangepaste signalisatie en politiecontroles hebben een positief effect.

    In opdracht van Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vinden sinds 19 augustus 2024 wegenwerken plaats aan het Ninoofse kruispunt Den Doorn (N405/N28). Momenteel is fase 1 aan de kant van Denderleeuw gestart, waardoor een omleiding moet worden gevolgd.

    Vrachtvervoer

    De aangestelde aannemer had de signalisatie voor die wegomleggingen niet goed aangegeven, wat extra doorgaand vrachtverkeer in de Hoogstraat veroorzaakte. Hierop heeft het lokaal bestuur van Denderleeuw aan het AWV gevraagd om extra signalisatie te plaatsen, die doorgaand (vracht)verkeer moet vermijden. Dat is op 30 augustus gebeurd.

    Aan de lokale politie van Denderleeuw-Haaltert is gevraagd om bij de start van de werken controles uit te voeren op het doorgaand vrachtverkeer in de Hoogstraat. De controles op het terrein geven aan, dat de signalisatie een positief effect heeft. Sinds 26 augustus heeft de lokale politie vier controles uitgevoerd. Zeven overtreders van het transitverbod zijn tijdens die controles betrapt en geverbaliseerd.

    Info: AWV-actuele hinder.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons