Deelfietsen vooral populair in Geraardsbergen

    21 september 2024

    REGIO – Een maand na de lancering zijn al meer dan 8.500 ritjes met de elektrische deelfietsen geregistreerd  in de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen. Van de 22 steden en gemeenten zijn de meeste ritjes gemaakt in Geraardsbergen: 1.794 ritjes in totaal.

    Het deelfietsensysteem Hoppy is op 20 augustus gelanceerd in de vervoerregio’s Dender en de Vlaamse Ardennen. Het systeem is een samenwerking tussen Vlaanderen en 22 gemeenten. Het Belgische bedrijf Hoppy levert de stekkerfietsen.

    In vergelijking met Genk, waar Hoppy ook actief is, worden de stekkerfietsen in de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen meer gebruikt voor langere ritten.

    Met bijna 1.800 ritjes zijn de deelfietsen het populairst in Geraardsbergen en dat is niet toevallig: het stadsbestuur heeft zelf geïnvesteerd in extra fietsen omwille van de hogere vraag.

    In de beide regio’s zijn meer dan 1.500 gebruikers geregistreerd, met in totaal 8.500 ritten en meer dan 50.000 afgelegde kilometers.

    Info: Hoppy – Lees ook Stad stapt in nieuw deelfietsensysteem’.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons