Accentverlichting voor zebrapad Herremansstraat-Brusselsesteenweg

    30 juni 2024

    MEERBEKE – Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat ter hoogte van de aansluiting van de Herremansstraat met de Brusselsesteenweg/N8 accentverlichting aanbrengen om het zebrapad duidelijker aan te geven.

    Dergelijke accentverlichting vind je ook elders, bijvoorbeeld op de Elisabethlaan en de Albertlaan. In Meerbeke staan inmiddels twee geel-zwarte zuilen opgesteld langs de beide kanten van de Brusselsesteenweg/N8, aan het zebrapad ter hoogte van de Herremansstraat.

    Ingrepen

    “Die accentverlichting komt er om de zichtbaarheid van de voetgangers te verhogen op deze oversteekplaats”, aldus Jef Schoenmaekers van het AWV. “Op dit moment hardt de fundering van de masten uit. Voor het bouwverlof moet de verlichting in dienst zijn. Andere ingrepen of een snelheidsverlaging zijn niet gepland. Dit wegvak zullen we later immers helemaal anders inrichten.”

    Dit zal gebeuren bij de heraanleg van de Brusselsteenweg tussen de grens met Roosdaal en het kruispunt Tramstatie. “Maar die heraanleg is nog niet voor de komende 2 jaar. In het najaar laten we wel 57 woningen langs de N8 slopen. Daarover hebben we onlangs gecommuniceerd. We hebben in Ninove een aantal andere projecten, die we eerst willen uitvoeren. Deze zomer start de heraanleg van het kruispunt Den Doorn en de komende jaren nemen we de Elisabethlaan en het kruispunt Tramstatie onder handen.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons